Bekentenis: vroeger maakte ik de aardappelsalade vaak met een kant-en-klare verse pesto uit de winkel, maar tijdens het 100%Paleo programma kan dat natuurlijk niet… Daarom nu eindelijk een paleo-proof groene pesto!

Recept Afdrukken
Groene pesto
Maaltijd sausjes
Porties
pot
Ingrediënten
  • 50 g walnoten 1 uur geweekt in water
  • 30 g basilicum
  • 20 g rucola
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 80 ml olijfolie
  • peper en zout
Maaltijd sausjes
Porties
pot
Ingrediënten
  • 50 g walnoten 1 uur geweekt in water
  • 30 g basilicum
  • 20 g rucola
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 80 ml olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde saus krijgt.
  2. Doe de pesto in een potje en giet er een laagje olijfolie over. Zo bewaart ze langer. Je kan de pesto ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Notities

Tip: Je kan pesto ook in een ijsblokjes vorm gieten en zo diepvriezen.