Bouillon kan je in de supermarkt kopen, maar vaak zitten er ingrediënten bij die niet helemaal ok zijn. Maar met dit recept kan je je bouillon helemaal lekker zelf maken.

Recept Afdrukken
Groentenbouillon
Maaltijd Basisrecept
Porties
pot
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 4 stevige wortelen grof gesneden
  • 4 stengels prei grof gesneden
  • 4 ajuinen grof gesneden
  • 4 stengels selderij grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 bussel peterselie samengebonden
  • 1 el zwarte peperbolletjes
  • 1 bouquet garni met tijm en laurier
Maaltijd Basisrecept
Porties
pot
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 4 stevige wortelen grof gesneden
  • 4 stengels prei grof gesneden
  • 4 ajuinen grof gesneden
  • 4 stengels selderij grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 bussel peterselie samengebonden
  • 1 el zwarte peperbolletjes
  • 1 bouquet garni met tijm en laurier
Instructies
  1. Breng het water aan de kook in een grote pot.
  2. Doe de gesneden groenten en alle andere ingrediënten in het kokend water.
  3. Laat samen een uurtje sudderen. Hoe langer je bouillon kookt, hoe krachtiger hij wordt.
  4. Laat afkoelen en zeef de bouillon door een doek. De groenten en kruiden heb je niet meer nodig.