Vaak vragen mensen naar ideetjes voor snacks die gebaseerd zijn op groenten en eiwitten in plaats van noten en fruit of ander zoets. Natuurlijk moet zo’n hartig tussendoortje allereerst echt lekker zijn, maar vooral ook snel om te maken. Met hamrolletjes kan je alle kanten op, deze versie is lichtjes bitter, fris en een tikkeltje zoet. Je kan allerlei soorten ham gebruiken, maar let er op dat er buiten wat zout geen verdere toevoegingen zijn gebeurd aan het vlees (zoals lactose). De hoeveelheden van het vulsel hangen af van de grootte van je ham, je mag het plakje rijkelijk vullen, zo lang je het nog kan oprollen zit je goed.

Recept Afdrukken
Hamrolletjes met frisse vulling
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 g ham gekookt of rauw, in plakjes
  • 200 g knolselder geschild
  • 1 grapefruit
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 6 groene olijven
  • 1 bieslook
  • olijfolie
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 g ham gekookt of rauw, in plakjes
  • 200 g knolselder geschild
  • 1 grapefruit
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 6 groene olijven
  • 1 bieslook
  • olijfolie
Instructies
  1. Leg een plakje ham op een bord. Rasp er met een dunschiller fijne reepjes rauwe knolselder overheen. Je gebruikt ongeveer een blokje van 5 op 2,5 cm knolselder.
  2. Snipper er een half lente-uitje overheen en besprenkel met olijfolie (ongeveer ½ theelepel).
  3. Afhankelijk van de grootte van je plak ham, snijd je 1 of 2 groene olijven in schijfjes en verdeelt die over het geheel.
  4. Snijd enkele fijne blokjes grapefruit en leg ze erbij. Werk af met wat verse bieslook.
  5. Wikkel de ham tot een rolletje, prik hier eventueel een prikkertje door om het geheel bij mekaar te houden en toehappen maar!