Recept Afdrukken
Hawaiaanse kipburgers
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
burgers
Ingrediënten
Voor de burgers
  • 75 ml ananassap
  • 2,5 el kokosaminos
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 kg kipgehakt
  • 1 ananas
Voor de salsa
  • 1 grote mango in blokjes gesneden
  • 100 gf kerstomaatjes
  • 2 el basilicum
  • 2 el ananassap
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl zeezout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
burgers
Ingrediënten
Voor de burgers
  • 75 ml ananassap
  • 2,5 el kokosaminos
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 kg kipgehakt
  • 1 ananas
Voor de salsa
  • 1 grote mango in blokjes gesneden
  • 100 gf kerstomaatjes
  • 2 el basilicum
  • 2 el ananassap
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl zeezout
Instructies
  1. Meng het ananassap, kokosaminos, sesamolie, look, gember, sesamzaadjes, zout en chili vlokken. Voeg het gehakt toe, en kneed het met je handen. Stop het mengsel een halfuur in de koelkast
  2. Combineer alle salsa ingredienten en mix het geheel grof. Plaats de salsa in de koelkast om de smaken te laten samensmelten terwijl het vlees marineert.
  3. Pel de ananas en snij er 8 schijfjes uit. De rest mag je gewoon zo opsnoepen!
  4. Vorm hamburgers uit het gehaktmengsel en bak ze op de gril
  5. Gril de ananasschijfjes
  6. Serveer de burgers op een bedje van sla en top ze af met een schijfje ananas en een lepel salsa.