Mijn eigen mama is ook een van de succesverhalen in het Paleo voor Beginners boek. Iets dat mij superblij maakt natuurlijk 🙂 In al mijn enthousiasme heb ik de voorbije jaren ook mijn ouders aangestoken om meer en meer Paleo te gaan eten. In tegenstelling zoals ik zijn ze niet radicaal overgestapt, maar eerder stap voor stap. Mijn mama, Els, eet niet strikt Paleo trouwens, maar eerder 80/20 – zoals we ook gaan doen in Project Vasten.

“Wij zijn overgeschakeld op Paleo onder invloed van onze dochter, Elke. Ik zie voor mij 3 verrassende resultaten:

Ik had veel last van huiduitslag. Jarenlang probeerde ik dit probleem op te lossen door meer water te drinken, minder verzadigde vetten te eten, minder te snoepen, … Maar er kwam geen verbetering. Sinds ik Paleo eet is mijn huid zoveel gezonder, zachter en nu ook vrij van huiduitslag. Ik heb geen camouflage make-up meer nodig en dat spaart tijd uit in de badkamer!

Paleo heeft ook als gevolg dat minder tot geen last heb van opvliegers, ondanks dat ik in de overgang ben, zelfs ‘s nachts niet! Ik merk ook, als ik me wat laat gaan in mijn vroegere gewoontes, dat de opvliegers terugkomen.

De menopauze gaat veelal gepaard met wat extra gewicht, maar dankzij Paleo blijft mijn gewicht stabiel en daar ben ik heel tevreden mee.”