Ik vind het wel zo fijn om op een feestje naast een lekker glas wijn of aperitief, ook een leuke niet-alcoholische optie aan te bieden.

En dat wordt meer en meer geapprecieerd, niet iedereen is echt tuk op frisdranken blijkbaar. Het boekje “Limonade” blijkt daarvoor een echte topper te zijn. Dit is een van de leukste receptjes uit het boek!

Recept Afdrukken
IJsthee van kamillethee en passievrucht
Porties
grote glazen
Ingrediënten
  • 800 ml water
  • 4 zakjes kamillethee
  • 6 passievrucht
  • 200 ml water
  • 75 ml honing
Porties
grote glazen
Ingrediënten
  • 800 ml water
  • 4 zakjes kamillethee
  • 6 passievrucht
  • 200 ml water
  • 75 ml honing
Instructies
  1. Maak eerst de passievruchten siroop: snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Breng 200 ml water aan de kook in een pot.
  2. Voeg de honing en het vruchtvlees van de passievruchten toe. Laat 8 minuten koken met het deksel op de pot. Zeef en laat afkoelen.
  3. Breng daarna 800 ml water aan de kook. Neem de pot van het vuur en hang de theezakjes erin. Laat de thee 7 minuten trekken, verwijder de zakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de passievruchtensiroop toe en meng alles goed.
  4. Giet in een kan en zet in de koelkast gedurende 1 uur of serveer met wat ijsblokjes.
Notities

Wellicht heb je niet alle siroop nodig voor 4 glazen, dat hangt er vanaf hoe zoet je het wil natuurlijk. De siroop blijft ongeveer een week goed.