Wanneer ik een weekmenu maak, dan doe ik dat meestal op vrijdagavond. Als ik weinig inspiratie heb, dan doe ik dat op amper 10 minuten. Heb ik zin in iets speciaals, of verwacht ik die week veel tijd te hebben om te koken, dan neem ik er graag eens de tijd voor om nog wat blogs te doorlopen en iets nieuws te proberen. Maar meestal niet dus. Hoe kan dat zo snel?

Ik heb een handig systeem: ik maakte een worddocument met een aantal lijstjes: gehakt; kip en kalkoen; varken; lam; rund en vis. Die categoriën zijn voor mij echt nodig, omdat ik anders alleen maar gehaktgerechten op het menu zet (ik ben echt verzot alles op gehakt) terwijl het net zo gezond is om veel te variëren.

Ik probeer dus om niet vaker dan 2 maal per week iets uit de categorie gehakt te kiezen, en minstens 1 (maar meestal 2) keer per week iets uit de categorie vis. Omdat ik bijna elke week iets uit elke categorie eet, komt dat met die variëteit dus wel goed.

Last but not least, om het boodschappenlijstje op te stellen en het koken zelf wat makkelijker te maken schrijf ik er natuurlijk ook bij in welk kookboek het recept staat.

Benieuwd naar mijn lijstjes? Download hier mijn inspiratiedocument voor elk weekmenu

Natuurlijk wordt mijn lijstje ook weleens geüpdatet met nieuwe recepten, daarom de vraag: wat staat er bij jullie vaak op het menu? Vooral mijn rund-categorie kan nog wel wat aanvulling gebruiken 😉