Recept Afdrukken
Indische vleesballetjes met bloemkoolcurry
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 500 g lamsgehakt
  • 2 lente uitjes in fijne stukjes (geen ringen)
  • 1/2 bussel koriander fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geplet
  • 1 el gember geraspt
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • kokosolie om te bakken
Voor de bloemkoolcurry
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 el rode currypasta (of dubbel zoveel als je de milde vorm gebruikt)
  • kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g cashewnoten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 500 g lamsgehakt
  • 2 lente uitjes in fijne stukjes (geen ringen)
  • 1/2 bussel koriander fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geplet
  • 1 el gember geraspt
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • kokosolie om te bakken
Voor de bloemkoolcurry
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 el rode currypasta (of dubbel zoveel als je de milde vorm gebruikt)
  • kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g cashewnoten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten van de vleesballetjes grondig
  2. Rol balletjes van ongeveer 3 cm
  3. Verhit de kokosolie in een pan en bak de balletjes.
  4. Doe de bloemkool in een ruime pot en giet er kokosmelk bij tot de bloemkool voor ¾ onder staat.
  5. Voeg cashewnoten en rode curry toe
  6. Kruiden met kurkuma, zwarte peper en zout en meng alles goed.
  7. Zet de pot op het vuur en breng aan de kook
  8. De bloemkool is gaar na ongeveer 20 minuutjes
  9. Serveer met de lamsgehaktballetjes