“Italian baked eggs” stond vorige week woensdag op het menu. Het beste recept van de hele week, en dat wil wat zeggen, want het was echt allemaal lekker!

Recept Afdrukken
Italiaanse eitjes in de oven
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 g gemengd gehakt
  • 100 g spinazie klein gesneden
  • 1 vlezige tomaten in fijne schijfjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 tl amandelmeel
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl zeezout
  • 4 eieren
  • ghee om de ovenschaaltjes in te vetten
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 g gemengd gehakt
  • 100 g spinazie klein gesneden
  • 1 vlezige tomaten in fijne schijfjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 tl amandelmeel
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl zeezout
  • 4 eieren
  • ghee om de ovenschaaltjes in te vetten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180° C.
  2. Vet 4 ovenschaaltjes in met ghee of olijfolie
  3. Vul de schaaltjes in laagjes: eerst de stukjes gehakt (gewoon rauw), daarna spinazie en dan pas de schijfjes tomaat.
  4. Meng de kokosmelk in een kommetje met de tomatenpuree, amandelmeel, oregano en zout.
  5. Verdeel de saus over de 4 schaaltjes
  6. Plaats de ovenschaaltjes in de oven en laat ze 15 minuten bakken.
  7. Haal de schaaltjes uit de oven.
  8. Verhoog de temperatuur naar 200° C.
  9. Breek een ei boven elk schaaltje, let op dat je het eigeel niet scheurt.
  10. Bak nog 5 tot 7 minuten verder, tot het eiwit gaar is maar het eigeel nog zacht.