De meeste recepten op deze blog tot nog toe komen uit kookboeken, ik plaats ze meestal online samen met een review. Ik ben namelijk niet zo’n goeie kok en recepten uitvinden is niet mijn ding. Gerrit is daar wel goed in, maar hij is dan weer niet echt geïnteresseerd om hier ook regelmatig te gaan bloggen (jammer genoeg….). Maar voor de komende weken heb ik daar een leuke oplossing voor gevonden: Catharina van Paleo Feest gaat een aantal recepten voor me maken! Dit is het eerste in een reeks van hééérlijke gerechtjes. Geniet ervan, het is een zalig, maar vooral ook heel erg simpel én snel recept – perfect voor de luie koks onder ons ????

Dit traditionele zalmrecept is in Japan een favoriet. Het wordt perfect gecombineerd met de knapperige voorjaarssalade die een pittige toets kreeg van verse chili.

Let op: de zalm moet 24u marineren in de koelkast. Begin er dus op tijd aan.

Recept Afdrukken
Japanse zalm met pittige radijsjessalade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 zalmfilet met vel
  • 1 bosje radijzen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 hand verse koriander
  • 1,5 limoenen om te persen en voor de afwerking
  • olijfolie
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 zalmfilet met vel
  • 1 bosje radijzen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 hand verse koriander
  • 1,5 limoenen om te persen en voor de afwerking
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Wrijf de zalmfilets aan vier kanten in met het zeezout. Wikkel de vis in aparte stukken keukenpapier en plaats de pakketjes in een vergiet dat je in een gesloten kom plaatst. Laat dit 24 uur marineren in de koelkast.
  2. Haal de zalm uit de pakketjes, het vlees is nu vaster geworden en ziet er donkerder uit. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat, met het vel naar boven toe (zodat dat knapperig wordt). Bak op 200° gedurende 20 minuten.
  3. Was de groenten. Snijd de radijsjes in schijfjes en de paprika in fijne reepjes. Snijd de halve komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes, maak vervolgens dunne reepjes van het vruchtvlees.
  4. Meng de olijfolie met het sap van de limoen en kruid af met wat zout naar smaak.
  5. In een slakom meng je de dressing met de groenten en de verse koriander.
  6. Serveer de zalm vers uit de oven met het slaatje ernaast. Werk af met een schijfje limoen.