Deze kabeljauw in een warm jasje van parmaham kan je zowel tijdens de zomer als tijdens de winter serveren.

Recept Afdrukken
Kabeljauw met gandaham en ratatouille
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de ratatouille
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika's
  • 2 ajuinen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 400 g tomaten (in blokjes, uit blik)
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • peper en zout
Voor de vis
  • 800 g kabeljauw (200 g per persoon)
  • 4 plakjes gandaham
  • 1 limoen in schijfjes
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • keukengaren
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de ratatouille
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika's
  • 2 ajuinen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 400 g tomaten (in blokjes, uit blik)
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • peper en zout
Voor de vis
  • 800 g kabeljauw (200 g per persoon)
  • 4 plakjes gandaham
  • 1 limoen in schijfjes
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • keukengaren
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 2.
  2. Hak de groenten in grove stukken.
  3. Stoof de uien en look aan in een beetje olijfolie.
  4. Voeg de grof gesneden groenten toe en laat even mee stoven.
  5. Giet er het blik tomaten bij samen met de takjes tijm en rozemarijn.
  6. Kruid met peper en zout en gemalen chili.
  7. Laat de ratatouille een half uurtje sudderen op een klein vuurtje.
  8. Haal er de takjes tijm en rozemarijn uit.
  9. Kruid de vis met zwarte peper en omwikkel ze met een sneetje parmaham.
  10. Garneer met een schijfje limoen en takje tijm en bind dicht met wat keukengaren.
  11. Schep de ratatouille in een ingevette ovenschaal.
  12. Leg er de vispakketjes bovenop en bak een 12-tal minuutjes in de oven.