Een van mijn voornemens voor 2016 was om meer orgaanvlees te gaan eten. Nu eet ik sowieso al vrij vaak boerenpaté, daar ben ik al van kindsaf aan zot van, maar ik wou ook wel eens ander orgaanvlees invoeren in mijn dieet. Deze kalfslever was alvast superlekker!

Recept Afdrukken
Kalfslever
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 plakken kalfslever
  • 1 el tapiocabloem
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 50 g ghee
  • 1 el frambozenazijn
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 plakken kalfslever
  • 1 el tapiocabloem
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 50 g ghee
  • 1 el frambozenazijn
  • peper en zout
Instructies
  1. Bebloem de plakken lever met de tapioca en kruid met peper en zout
  2. Smelt de ghee in een pan en warm goed op
  3. Voeg de sjalotjes toe, eventjes bakken
  4. Leg er nu de plakkenlever bij en bak ze twee à drie minuutjes per kant
  5. Vlak voor het opdienen het bakvet afblussen met de frambozenazijn
Notities

Tip: Lekker met knolselderpuree, overgoten met het bakvocht