Deze kibbeling serveerden we een paar weken geleden op het Lichterveldse foodtruckfestival – we waren in een mum van tijd volledig uitverkocht. Wedden dat jij ook gaat scoren als je dit serveert op je volgende feestje?

Recept Afdrukken
Kibbeling met tartaar
Maaltijd Hapje, Tussendoortje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 kg kabeljauw of schelvis
  • 150 g tapioca of arrowroot
  • 2 eidooier
  • spuitwater
  • kokosolie om te frituren (of beter nog: ossewit!)
  • peper en zout
  • tartaarsaus (<< klik de link voor het recept!)
Maaltijd Hapje, Tussendoortje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 kg kabeljauw of schelvis
  • 150 g tapioca of arrowroot
  • 2 eidooier
  • spuitwater
  • kokosolie om te frituren (of beter nog: ossewit!)
  • peper en zout
  • tartaarsaus (<< klik de link voor het recept!)
Instructies
  1. Snij de vis in blokken (niet te klein) en dep droog.
  2. Klop de eierdooiers los en meng met de tapioca.
  3. Giet onder voortdurend roeren spuitwater bij het eimengsel tot je een glad beslag bekomt dat aan de vis zal kleven.
  4. Laat het beslag een tiental minuutjes rusten.
  5. Verhit ondertussen je kokosvet in een wok of in een friteuse.
  6. Dompel de stukjes vis in het beslag, laat even afdruppen en bak in het hete vet.
  7. Serveer met verse tartaar.