Oh de combinatie van perzik met balsamico… Ik ga alweer een beetje kwijlen bij de herinnering alleen al 🙂

Recept Afdrukken
Kip met perziken
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 4 kipfilets (elk ong 200 g)
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 4 grote perziken in partjes gesneden
  • 60 ml balsamico azijn
  • enkele blaadjes basilicum
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 4 kipfilets (elk ong 200 g)
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 4 grote perziken in partjes gesneden
  • 60 ml balsamico azijn
  • enkele blaadjes basilicum
Instructies
  1. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak goed tot in de kern (8 minuten per zijde). Leg ze dan even aan de kant
  2. Doe de look en de sjalotjes in de pan en bak 2 minuutjes tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de perziken toe en bak nog 5 minuutjes verder tot ze zacht beginnen worden.
  4. Giet de balsamico in de pan en laat 2 minuten reduceren.
  5. Voeg de basilicum blaadjes toe en serveer.
Notities

Lekker met wat veldsla en een beetje mayonaise en zoete aardappelblokjes uit de oven.