Doordat de kip een halfuurtje marineert met de tandoori kruidenpasta zit er ongelofelijk veel smaak in.

Of diepvrieserwtjes Paleoproof zijn is wat discutabel. Persoonlijk vind ik dat het af en toe gerust past binnen Paleo. Er komt nog een blogpost aan, maar intussen kan je lezen wat Mark’s Daily Apple erover schrijft.

Recept Afdrukken
Kip in zoete aardappelcurry
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • 400 g kipfilets
  • 85 g tandoori currypasta
  • 750 g zoete aardappelen geschild en in blokjes van 1,5 cm
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g spinazie (vers)
  • 250 g diepvrieserwtjes
  • handje koriander voor de garnering
  • ghee
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
  • 400 g kipfilets
  • 85 g tandoori currypasta
  • 750 g zoete aardappelen geschild en in blokjes van 1,5 cm
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g spinazie (vers)
  • 250 g diepvrieserwtjes
  • handje koriander voor de garnering
  • ghee
Instructies
  1. Snij de kipfilet in blokjes van anderhalve cm en meng met 2 el van de kruidenpasta, laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  2. Bak de zoete aardappel in ghee in een pan met hoge rand samen met de rest van de kruidenpasta voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat 10 minuten koken met het deksel op de pan.
  4. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
  5. Voeg de erwtjes toe en laat nog 1 minuut koken.
  6. Verhit ondertussen een pan met vetstof en bak de kippenblokjes.
  7. Doe de curry in een kom of diepbord en en verdeel er de gebakken kip over.
  8. Garneren met de koriander.
Notities

Lekker met bloemkoolrijst