Beter dan bouillon in een blokje!

Recept Afdrukken
Kipbouillon
Maaltijd Basisrecept
Porties
pot
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 4 stevige wortels grof gesneden
  • 4 stengels prei grof gesneden
  • 4 ajuinen grof gesneden
  • 4 stengels selderij grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 bussel peterselie samengebonden
  • 1 el zwarte peperbolletjes
  • 1 bouquet garni met tijm en laurier
  • 1 hoevekip
Maaltijd Basisrecept
Porties
pot
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 4 stevige wortels grof gesneden
  • 4 stengels prei grof gesneden
  • 4 ajuinen grof gesneden
  • 4 stengels selderij grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 bussel peterselie samengebonden
  • 1 el zwarte peperbolletjes
  • 1 bouquet garni met tijm en laurier
  • 1 hoevekip
Instructies
  1. Breng het water aan de kook in een grote pot.
  2. Doe de gesneden groenten en alle ingrediënten in het kokend water samen met de hoevekip.
  3. Laat samen een uurtje sudderen en schuim de kippenbouillon regelmatig af. Hoe langer je de bouillon kookt hoe krachtiger hij wordt. Wil je de gezondheidsvoordelen van de gelatine, laat de bouillon dan minstens 12 uur sudderen.
  4. Laat afkoelen en zeef de bouillon door een doek. De groenten en kruiden heb je niet meer nodig. Je kan het vlees nog van het karkas plukken en gebruiken in bvb een slaatje.