Fris en zomers, een ideaal lunchgerechtje!

Recept Afdrukken
Kipfilet met basilicum, gedroogde tomaatjes en balsamico
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g kipfilets
  • 80 ml balsamico azijn
  • ghee
  • 200 g zelfgemaakte gekonfijte tomaten (LINK)
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 ajuin gehakt
  • enkele blaadjes basilicum in reepjes gesneden
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g kipfilets
  • 80 ml balsamico azijn
  • ghee
  • 200 g zelfgemaakte gekonfijte tomaten (LINK)
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 ajuin gehakt
  • enkele blaadjes basilicum in reepjes gesneden
Instructies
  1. Doe de balsamico azijn in een klein kookpotje. Zet op het vuur en reduceer tot je een siroopje hebt.
  2. Snij elke kippenborst in vier repen.
  3. Kruid het vlees flink met peper en zout.
  4. Verhit de vetsof in een ruime pan en bak het vlees aan één kant gedurende een minuutje of zo (tot ze een bruin korstje hebben).
  5. Draai het vlees om en laat op een lager vuur nog een tiental minuutjes bakken, bedekt met een deksel of aluminiumfolie.
  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  7. Zet de pan terug op het vuur en laat het vocht dat achterbleef inkoken tot op het punt dat je er een spoor kunt intrekken.
  8. Voeg nu voor een tweetal minuten de ajuin toe en daarna de look en laat nog zo’n halve minuut op het vuur staan.
  9. Voeg uiteindelijk de gekonfijte tomaatjes toe en warm even door voor een tweetal minuutjes
  10. Schik de kippenfilets op een schotel en overgiet met het tomaat/ui mengsel
  11. Besprenkelen met de reductie van de balsamico en afwerken met de reepjes basilicum