Maak jij weleens je eigen burgers? Het is niet moeilijk, en veel lekkerder dan die kant-en-klare exemplaren uit de supermarkt 🙂

Recept Afdrukken
Kippenburgertjes met bloemkoolsalade
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de kippenburgertjes
  • 600 g kippengehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 3/4 bosje koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • ghee
Voor de bloemkoolsalade
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 tomaten ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente uitjes fijngesnipperd
  • 4 el bladpeterselie fijngesnipperd
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1/4 bosje koriander
  • 125 g kokosyoghurt
  • olijfolie
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de kippenburgertjes
  • 600 g kippengehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 3/4 bosje koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • ghee
Voor de bloemkoolsalade
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 tomaten ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente uitjes fijngesnipperd
  • 4 el bladpeterselie fijngesnipperd
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1/4 bosje koriander
  • 125 g kokosyoghurt
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Meng het vlees met de sjalot, komijn en de koriander.
  2. Maak er balletjes van ter grootte van een ping-pong bal en druk ze plat. Laat even rusten in de koelkast.
  3. Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadlijsten, snij in stukjes.
  4. Maak bloemkoolcouscous door de roosjes fijn te raspen. Wok ze gaar met wat olijfolie.
  5. Meng de groentenblokjes, bladpeterselie en lente-uitjes door de bloemkool en meng er ook 2 el olijfolie door met het sap van de citroen. Kruid af met peper en zout.
  6. Bak de burgertjes goudbruin.
  7. Besprenkel de burgers met wat citroensap en serveer met de bloemkoolsalade en de kokosyoghurt.