Als het buiten kouder wordt, het licht langzaam afneemt en de vakantie definitief ten einde is, heb je iets nodig dat lichaam en geest kan verwarmen. Met veel verse citroen en een hoop groenten geeft deze soep je een heerlijke boost om het najaar door te komen zonder virussen of “herfstblues”.

Recept Afdrukken
Kippensoep met citroen
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 6 kleine kippenbouten (of 2 grote)
  • 100 g wortelen geschild
  • 1 bundel lente uitjes of 1 stengel prei
  • 1 venkel
  • 2 stengels selder
  • 125 g champignons
  • 165 g zoete aardappelen geschild
  • 1 laurierblad
  • 1/2 el tijm (verse)
  • 1 grote citroenen naar smaak
  • 1 hand peterselie of dille
  • 2 tl zeezout
  • peper naar smaak
  • 1,5 l water
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 6 kleine kippenbouten (of 2 grote)
  • 100 g wortelen geschild
  • 1 bundel lente uitjes of 1 stengel prei
  • 1 venkel
  • 2 stengels selder
  • 125 g champignons
  • 165 g zoete aardappelen geschild
  • 1 laurierblad
  • 1/2 el tijm (verse)
  • 1 grote citroenen naar smaak
  • 1 hand peterselie of dille
  • 2 tl zeezout
  • peper naar smaak
  • 1,5 l water
Instructies
  1. Rasp de zoete aardappel en snijd de overige groenten in fijne schijfjes.
  2. Giet het water in een grote kookpot en leg hierin de groenten, de kip, de tijm en laurier. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  3. Laat 5 minuten opkoken en draai het vuur dan terug naar een gemiddelde temperatuur. Nu laat je de soep 40 minuten sudderen.
  4. Neem de kippenbouten uit de soep en snijd het vlees van de beenderen (voorzichtig, da's héét ;-)). Dat is inmiddels zo zacht geworden dat het er bijna vanzelf afvalt. Snijd het kippenvlees in fijne reepjes en voeg het terug bij de soep.
  5. Pers het sap van de citroenen erbij en werk af met wat verse dille of peterselie.