De inspiratie voor deze kruiden in deze saus komt uit Zuid-India. Een mix van zachte en knapperige groenten met fijne reepjes vlees maakt dit een smakelijk eenpansgerecht waar iedereen nog een keer van wil opscheppen.

Recept Afdrukken
Kokoscurry met runderreepjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 400 g rundvlees in fijne reepjes
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 450 g zoete aardappelen in blokjes van 2-3 cm
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 200 g sperzieboontjes (liefst erg fijne), getopt
  • 4 el kokosolie
  • 1 ajuin in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 stukje gember van 4 cm, fijn gesneden
  • 1/2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl Colombo kruiden (een soort currypoeder)
  • 350 ml kokosmelk
  • 1/2 glas water
  • 1 tl zeezout
  • peper
  • 1 hand cashewnoten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 400 g rundvlees in fijne reepjes
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 450 g zoete aardappelen in blokjes van 2-3 cm
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 200 g sperzieboontjes (liefst erg fijne), getopt
  • 4 el kokosolie
  • 1 ajuin in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 stukje gember van 4 cm, fijn gesneden
  • 1/2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl Colombo kruiden (een soort currypoeder)
  • 350 ml kokosmelk
  • 1/2 glas water
  • 1 tl zeezout
  • peper
  • 1 hand cashewnoten
Instructies
  1. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan of wok. Voeg de reepjes reepjes rundsvlees toe aan de pan en bestrooi met het knoflookpoeder, wat zout en peper uit de pepermolen. Laat de reepjes aan alle kanten garen, terwijl je ze geregeld omroert. Na enkele minuten zijn ze gaar en haal je ze uit de pan. Zet even opzij in een kommetje.
  2. Schep opnieuw een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, look en gember. Voeg vervolgens alle kruiden en het zout eraan toe.
  3. De zoete aardappel mag nu bij de kruidenmengeling, samen met de kokosmelk. Dek de pan af en laat 4 minuten garen op een temperatuur die iets hoger dan gemiddeld is.
  4. Doe de bloemkoolroosjes en de boontjes bij het gerecht en giet er een half glas water bij. Dek weer af en laat 10 minuten pruttelen op een gemiddeld vuurtje.
  5. Als de groenten beetgaar zijn, schep je het vlees terug in de pan. Roer alles voorzichtig om, draai het vuur iets hoger en laat nog enkele minuten opkoken.
  6. Proef de curry en werk naar smaak af met peper en zout. Neem een goede handvol cashewnoten en breek ze in grove stukken, voeg toe aan je gerecht.
  7. Je kan deze curry afwerken met een paar blaadjes verse koriander.