Deze koteletten zijn heerlijk smeuiig doordat je ze kort aanbakt en dan nog even laat meegaren in de saus.

Recept Afdrukken
Koteletjes met venkel
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 koteletten met been
  • 500 g tomaten in blokjes
  • 1 venkel in blokjes
  • 5 takjes tijm geritst
  • 1 citroen (bio) schil geraspt + sap
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 1 handje bladpeterselie fijngesnipperd
  • 1 tl honing
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • ghee
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 koteletten met been
  • 500 g tomaten in blokjes
  • 1 venkel in blokjes
  • 5 takjes tijm geritst
  • 1 citroen (bio) schil geraspt + sap
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 1 handje bladpeterselie fijngesnipperd
  • 1 tl honing
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • ghee
  • peper en zout
Instructies
  1. Meng de fijngesneden peterselie met de citroenrasp en zet apart.
  2. Stoof de sjalotjes en de venkel glazig in de olijfolie.
  3. Voeg de honing en het citroensap toe en meng goed.
  4. Voeg de tomaten en de tijmblaadjes toe en laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
  5. Bak de koteletten goudbruin in de ghee (2 minuten aan iedere kant)
  6. Leg ze in de tomatensaus en laat nog 5 minuten mee garen.
  7. Bestrooi met de peterselie/citroenrasp en dien op.