Geef je een etentje? Dit is een feestelijk aperitiefhapje, wij hebben er de voorbije maanden al veel succes mee gehad bij ons testpubliek ????

Recept Afdrukken
Krabcocktail
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 rode appels in kleine stukjes (niet schillen!)
  • 1 mango geschild en in blokjes
  • 1 courgette (kleine), zaadlijsten verwijderd in kleine stukjes
  • 150 g krab
  • 4 el mayonaise
  • 1 vanillestokje zaadjes eruit en apart houden
  • 2 tomaten geschild
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kokosmelk
  • chilipoeder
  • pistachenoten
  • bieslook
  • enkele blaadjes sla
  • peper en zout
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 rode appels in kleine stukjes (niet schillen!)
  • 1 mango geschild en in blokjes
  • 1 courgette (kleine), zaadlijsten verwijderd in kleine stukjes
  • 150 g krab
  • 4 el mayonaise
  • 1 vanillestokje zaadjes eruit en apart houden
  • 2 tomaten geschild
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kokosmelk
  • chilipoeder
  • pistachenoten
  • bieslook
  • enkele blaadjes sla
  • peper en zout
Instructies
  1. Warm de witte wijn op en voeg de vanillestok toe.
  2. Kruiden met peper en zout en een beetje chili.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuutjes koken.
  4. Zeef de saus en voeg de vanillezaadjes toe, laat afkoelen.
  5. Ontdoe de tomaten van hun pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  6. Meng de tomaten, mango, appel en courgettestukjes.
  7. Meng de mayonaise met de afgekoelde vanillesaus.
  8. Doe een bodempje saus in een cocktailglas en voeg er het fruit/groentemengsel aan toe.
  9. Leg de stukjes krab er bovenop.
  10. Werk af met een blaadje sla, wat fijngesnipperde bieslook en enkel pistache nootjes.