Vandaag eten we kip op Indische wijze, met heerlijk veel kruiden! Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het zijn vooral kruiden.

Recept Afdrukken
Baltikip
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg kipfilets
  • 5 el kokosolie
  • 1 grote rode ajuinen fijn gehakt
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 el gember geraspt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 4 el water
  • 250 ml koud water
  • 1 groene paprika's grof gesneden, ontdaan van zaad en zaadlijsten
  • 1 kleine groene pepertjes fijn gehakt, zaadjes verwijderd
  • 1 handje koriander gehakt
  • 2 lente uitjes fijngehakt, voor de afwerking
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg kipfilets
  • 5 el kokosolie
  • 1 grote rode ajuinen fijn gehakt
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 el gember geraspt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 4 el water
  • 250 ml koud water
  • 1 groene paprika's grof gesneden, ontdaan van zaad en zaadlijsten
  • 1 kleine groene pepertjes fijn gehakt, zaadjes verwijderd
  • 1 handje koriander gehakt
  • 2 lente uitjes fijngehakt, voor de afwerking
Instructies
  1. Snij de kipfilets in 5 stukken
  2. Verhit een wok met de kokosolie en bak de uien glazig.
  3. Voeg de look en de gember toe en roerbak nog enkele minuutjes
  4. Roer er de andere kruiden door met de 4 el water. Roerbak nog enkel minuutjes op een hoog vuur tot de saus wat dikker wordt
  5. Voeg de tomaten en het water toe en laat nog 10 minuutjes koken, af en toe eens roeren
  6. Doe de kip in de wok en laat 15 minuten sudderen (af en toe eens roeren)
  7. Voeg de paprika en de pepertjes toe en laat sudderen tot de kip helemaal gaar is. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  8. Meng de koriander onder de saus.
  9. Garneer met de lente-uitjes.