Makkelijk comfortfood, precies wat ik nodig heb in deze eerste weken van de zwangerschap. Want toegegeven: veel zin om te koken heb ik momenteel niet, ik slaap liever wat extra uurtjes ???? Deze kruidige kip uit de slowcooker is lekker met bloemkoolrijst!

Recept Afdrukken
Kruidige kip
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 el ghee
  • 1 grote Kip in 8 stukken gesneden
  • 1 ajuin gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 pikante peper naar keuze met of zonder zaadjes, gehakt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1/2 bosje koriander fijn gehakt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 el ghee
  • 1 grote Kip in 8 stukken gesneden
  • 1 ajuin gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 pikante peper naar keuze met of zonder zaadjes, gehakt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1/2 bosje koriander fijn gehakt
Instructies
  1. Smelt de vetstof in een stoofpot en bruin de stukken kip aan tot ze een bruin kleurtje krijgen
  2. Voeg de ajuin, look, kaneel, chili en het pepertje toe, kruid met peper en zout
  3. Bak nog enkele minuutjes verder tot de ajuin glazig wordt
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook onder gesloten deksel.
  5. Verwijder het deksel en laat nog een 40 minuten sudderen
  6. Serveer met de koriander
Notities
  • Je kunt dit ook in de slow cooker klaarmaken: doe alle ingrediënten in de slow cooker, behalve de koriander uiteraard, en kook voor ongeveer zes uur op low.
  • Hou je niet van spicy? Gebruik dan ½ tl chilipoeder ipv 1 hele!