Deze week hadden we zin in een Marrokaanse maaltijd, en papa Jan bedacht deze zoete lamsballetjes met dadels. Ik heb m’n vingers afgelikt omdat de vleesjus zo heerlijk was!

Recept Afdrukken
Lamsballetjes met dadels
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 1200 g lamsgehakt
  • 2 ajuinen fijngehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper en zout
Voor de rest van het recept
  • 4 ajuinen in dunne ringen gesneden
  • 12 medjool dadels
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 1200 g lamsgehakt
  • 2 ajuinen fijngehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper en zout
Voor de rest van het recept
  • 4 ajuinen in dunne ringen gesneden
  • 12 medjool dadels
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • peper en zout
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en maak er balletjes van ter grootte van een ping-pong bal
  2. Verhit de olijfolie in de tajine en en bak de gehaktballen aan alle kanten aan. (ze hoeven vanbinnen niet gaar te zijn, 5 min. volstaan)
  3. Haal de ballen uit de tajine en fruit de uiringen 5 minuten op een laag vuurtje.
  4. Voeg de gehaktballen weer toe samen met de dadels, de helft van de koriander, het kaneelstokje en de honing.
  5. Giet water bij tot de ingrediënten onder staan, kruid met peper en zout en dek af.
  6. Laat op een laag vuurtje 75 min. sudderen.
  7. Bestrooi voor het opdienen met de rest van de koriander.
Notities

Lekker met een zoete aardappel uit de oven, bloemkoolrijst, ...

Je kan dit ook prima in de slowcooker maken: 8 uur op low