September of niet, mooi weer of niet, ik hou het vakantiegevoel graag zo lang mogelijk vast. Deze heerlijke lamskebab met fris slaatje is daarvoor ideaal!

Recept Afdrukken
Lamskebab met komkommerslaatje
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het slaatje
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 rode ajuinen in fijne ringen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • koriander gesnipperd
  • munt gesnipperd
Voor de kebabs
  • 1 kg lamsgehakt
  • 1 ajuin gepeld
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 hand peterselie
  • 1 hand koriander
  • 1 hand munt losgeritst
  • amandelschaafsel
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het slaatje
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 rode ajuinen in fijne ringen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • koriander gesnipperd
  • munt gesnipperd
Voor de kebabs
  • 1 kg lamsgehakt
  • 1 ajuin gepeld
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 hand peterselie
  • 1 hand koriander
  • 1 hand munt losgeritst
  • amandelschaafsel
Instructies
  1. Hak de ajuin fijn in een keukenrobot. Voeg het lamsgehakt, kruiden toe.
  2. Laat de keukenrobot nog even draaien tot alles goed gemengd is en plaats in de koelkast voor minstens twee uur.
  3. Verdeel het vlees in delen van ongeveer 75 gram . Vorm een worstje ermee en steek er een spiesje door.
  4. Vet een grillpan een beetje in en bak het vlees. (De barbecue kan ook natuurlijk)
  5. Meng alle ingrediënten voor het slaatje en serveer met de lamskebabs.