Kom jij al aan je wekelijkse portie omega 3? Slaatjes met makreel zijn een van mijn favoriete manieren om te zorgen dat ik zeker voldoende vette vis eet per week!

Recept Afdrukken
Makreelsalade met sinaasappel en rode biet
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 gerookte makreel
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 4 el peterselie fijngehakt
  • 1/2 citroen
  • 75 g rucola
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 1 gekookte rode biet
  • rode wijnazijn
  • extra vergin olijfolie
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 gerookte makreel
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 4 el peterselie fijngehakt
  • 1/2 citroen
  • 75 g rucola
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 1 gekookte rode biet
  • rode wijnazijn
  • extra vergin olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Maak de makreel schoon en ontdoe van graatjes. Bestrooi met een beetje peper, zout en citroensap en laat 5 minuutjes op kamertemperatuur rusten.
  2. Meng de fijngehakte sjalotjes en peterselie met de makreel en breng op smaak met azijn en olijfolie.
  3. Besprenkel de rucola met een beetje olijfolie en hussel met je vingers door elkaar.
  4. Leg een flinke pluk sla op een bord en bedek met de rode bietjes. Leg hierop de gemarineerde makreel en garneer met de sinaasappelpartjes.
  5. Eet smakelijk!