In de zomer zou ik wel elke dag willen BBQ’en – dat gaat me gewoon nooit vervelen! Maar ik eet dan ook niet elke keer worst of varkensbrochettes ???? Deze minibrochetjes met scampi en chorizo zijn mijn nieuwe BBQ-favoriet.

Recept Afdrukken
Minibrochettes met scampi
Maaltijd Hapje
Porties
brochettes
Ingrediënten
  • 12 kerstomaatjes
  • 12 scampi's rauw, gepeld en ontdarmd
  • 12 schijfjes chorizo
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • 1 mespuntje saffraanpoeder
  • 1 hand basilicum fijn gehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 12 brochettestokjes
Maaltijd Hapje
Porties
brochettes
Ingrediënten
  • 12 kerstomaatjes
  • 12 scampi's rauw, gepeld en ontdarmd
  • 12 schijfjes chorizo
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • 1 mespuntje saffraanpoeder
  • 1 hand basilicum fijn gehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 12 brochettestokjes
Instructies
  1. Maak een marinade van het limoensap, look, olijfolie, saffraan, basilicum en peper en zout.
  2. Marineer de scampi voor een half uurtje.
  3. Maak minibrochettes met afwisselend tomaatjes, chorizo en scampi.
  4. Grill de brochettes aan elke kant.