Tijd voor een kleine rant! Vaak zie ik vragen (of nu ja… zeg maar excuses) van mensen passeren: “Ik kan niet Paleo eten, want ik heb geen budget voor biogroenten en biovlees.”

Dat is dus dikke bullshit, en wel om de volgende redenen:

  • Je hoeft niet biologisch te eten om Paleo te eten. Sowieso als je al die boterhammen en pasta’s en zo gaat vervangen door groenten ben je al keigoed bezig.
  • Biologisch hoeft niet duur te zijn. Maar vergeet dan wel de supermarkt, en sluit je aan bij een voedselteam, koop groentenpakketten bij de boer, wordt lid van een CSA (community supported agriculture) of ga zelf je groenten plukken op de boerderij. OK, iets minder makkelijk dan de supermakt, maar absoluut de moeite waard: het is ZO veel lekkerder!
  • Heb je al eens uitgerekend hoeveel geld je verspilt aan ongezonde tussendoortjes? Drink je regelmatig onderweg een koffie? Schrap die slechte gewoontes, en geef dat extra geld uit aan kwaliteitsingrediënten.
  • Voor de ongezondere medemens: hoeveel geef jij jaarlijks uit aan medicatie en doktersbezoekjes? Wat als je dat nu enorm zou kunnen beperken doordat je gezonder wordt? Ook een mooie besparing hé?

Bon, goed, dat is eruit. Ik voel me weer opgelucht nu 😉