Dit is een receptje dat ik een tijdje geleden gespot had in de mosselspecial van Libelle. En als het om mosselrecepten gaat, dan heb je mijn aandacht! Ik eet, zodra het seizoen in juli begint, bijna elke week mosselen, ze zijn zo gezond en zo lekker! Maar ja, elke week mosselen natuur of in witte wijn, dat gaat al snel vervelen. Dus ik probeer graag al eens iets nieuws, met gember, citroen en kokos bijvoorbeeld, of zoals nu met een lekkere tomatensaus.

Recept Afdrukken
Mosselen op Provençaalse wijze
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 800 g tomaten in blokjes, uit blik
  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 grote ajuinen
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 5 ansjovisfilets uit blik of uit een bokaaltje
  • 6 el olijfolie
  • 500 ml witte wijn droge
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 800 g tomaten in blokjes, uit blik
  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 grote ajuinen
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 5 ansjovisfilets uit blik of uit een bokaaltje
  • 6 el olijfolie
  • 500 ml witte wijn droge
  • peper en zout
Instructies
  1. Spoel de mosselen en maak ze indien nodig schoon.
  2. Pel de uien en de knoflook en snipper beide fijn.
  3. Spoel de kruiden, schud ze droog, haal de blaadjes van de steeltjes en hak die fijn.
  4. Laat de ansjovisjes uitlekken en hak ze fijn.
  5. Fruit de ui- en knoflooksnippers, samen met de ansjovis en de gehakte kruiden, glazig in olijfolie.
  6. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe, kruid met peper en zout en laat 15 minuten onder deksel stoven op een zacht vuurtje.
  7. Blus met de witte wijn. Doe er de gespoelde mosselen bij en laat ze op hoog vuur gaar koken onder deksel (4 à 5 minuten). Schud ze geregeld op tot de schelpen volledig open staan.