lushGezond eten, dat doet al heel veel voor mijn huid: minder puistjes en sterkere nagels bijvoorbeeld. Maar voeding is ook niet alles, want ik gebruik ’s morgens en ’s avonds ook nog heel wat verzorgingsproducten. Alleen, die zitten vol chemicaliën… Is dat wel nodig?

Liz Wolfe van Skintervention beweert van niet. Zij wast bijvoorbeeld haar haar met baksoda en appelazijn en gebruikt zeepnoten om haar was te doen. Het hoe en waarom kan je lezen in haar Skintervention guide, een boek dat voorlopig nog op mijn “To Read” lijstje staat…

Nu, om de shampoo nu meteen overboord te gooien, daar ben ik nog niet klaar voor. Maar ik wil wel graag meer natuurlijke producten gaan gebruiken. En die heb ik gevonden bij Lush! Lush producten worden hoofdzakelijk gemaakt van verse biologische groentes en fruit, de beste essentiële oliën. Ze beperken het gebruik van synthetische ingrediënten zo veel mogelijk. Dat heeft wel als gevolg dat veel producten (de maskertjes bv) heel beperkt houdbaar zijn.

 

jasmin-and-henna-fluff-eaze-lush

En ik moet zeggen, tot nog toe ben ik heel content van hun producten. Sinds ik mijn haar liet bleken om het ros in plaats van rood te kunnen kleuren, is het bijzonder broos en droog. Ik had al veel positieve reacties gelezen over het haarmasker Jasmin en Henna Fluff-Eaze en terecht, het maskertje doet z’n werk goed! En het ruikt nog lekker ook, mooi meegenomen 🙂

 

 

ros-argan-body-conditioner

De huid op benen zijn door die lange winter ook nogal droog, dus die hebben nu heel veel baat bij Ro’s Argan Body Conditioner. Echt heerlijk zacht wordt mijn velletje daarvan!

Ik heb ook nog een kleine verzameling bruisballen liggen, mijn absolute favoriet voor in bad, en wat ook heel cool is: ik heb er 2 zelf mogen maken! Superleuk om te doen, hopelijk doen ze volgende keer dat ik langsga weer toevallig zoiets leuks… Ik kreeg ook nog eens een kleine verzameling staaltjes mee om te testen.

Nu, Lush producten zijn niet echt goedkoop en meteen al mijn verzorgingsproducten vervangen door natuurlijke producten is verre van realistisch. Het idee is dat ik steeds meer van mijn huidige producten gewoon opgebruik en langzaamaan vervang door de Lush varianten. Ik heb zelfs al een verlanglijstje opgesteld 😉