Dit heerlijke sushihapje was deel van het Paasmenu in maart 2016. Superleuk om aan je gasten te serveren, of om jezelf te verwennen met een lunchbox. Norivellen bevatten trouwens een aardige hoeveelheid jodium, je zou ze zowaar superfoods kunnen noemen, maar ik ben niet echt fan van dat woord ????

Recept Afdrukken
Nori rolletjes met spek en zalm
Maaltijd Hapje
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 100 g gerookte zalm
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 5 champignons (grote), gereinigd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 cm gember geraspt of fijn gehakt
  • 3 el kokosaminos
  • 2 norivellen
  • bamboeroller om makkelijk te kunnen rollen
Maaltijd Hapje
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 100 g gerookte zalm
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 5 champignons (grote), gereinigd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 cm gember geraspt of fijn gehakt
  • 3 el kokosaminos
  • 2 norivellen
  • bamboeroller om makkelijk te kunnen rollen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Leg de sneetjes spek op een vel bakpapier.
  3. Bak het spek krokant in 15 minuten (hou goed in de gaten!)
  4. Snij het spek daarna in stukjes.
  5. Bak de champignons voor 15 minuten in de oven op 180°.
  6. Snij de wortel en komkommer in hele fijne reepjes (in “julienne”). Rasp ze desnoods.
  7. Snij de champignons in heel fijne schijfjes.
  8. Leg een norivel op de bamboeroller.
  9. Begin met een laagje gerookte zalm gevolgd door de groentjes, de schijfjes champignons en het spek.
  10. Maak gebruik van de bamboeroller om een strakke rol te maken.
  11. Kleef het norivel dicht met natgemaakte vingers.
  12. Snij de uiteinden bij en snij vervolgens in cilindertjes.
Notities

Oja, mocht je het moeilijk vinden om de nori dicht te rollen, dan kan deze video je wellicht op weg helpen!