Deze crackers zijn superhandig als “noodvoeding” om mee te nemen onderweg. Je kan er best niet te veel van eten, het zijn pure caloriebommetjes, maar ze zijn erg lekker (ook getest door niet-paleo vrienden ;-)) en praktisch voor onderweg dus. Het is een recept uit Oersterk Eten, waarover ik onlangs nog een review schreef.

Recept Afdrukken
Oercrackers
Maaltijd Bijgerecht, Hapje
Porties
crackers
Ingrediënten
  • 180 g noten en zaden naar smaak
  • 1 el kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • keltisch zeezout
  • zwarte peper vers gemalen
  • 10 g kastanjemeel optioneel
Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld
Maaltijd Bijgerecht, Hapje
Porties
crackers
Ingrediënten
  • 180 g noten en zaden naar smaak
  • 1 el kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • keltisch zeezout
  • zwarte peper vers gemalen
  • 10 g kastanjemeel optioneel
Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Hak alles fijn.
  3. Doe de helft van de noten en zaden in een hoge mengkom, samen met de kokosolie en het ei.
  4. Maal het fijn met een staafmixer of in de keukenmachine
  5. Doe het gemixte mengsel in een grote kom en meng met de rest van de ingrediënten tot een grote deegbal
  6. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol je deegbal uit tot een grote platte koek hebt van ongeveer 0,5 cm dik
  7. Snij in stukken zodat je het na het bakken makkelijk kan breken
  8. Bak ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van hoe dik je ze gemaakt hebt)
  9. De crackers zijn gaar als ze lichtbruin zijn, check regelmatig!
  10. Breek ze los na het afkoelen.
  11. Smakelijk!
Notities

Tip: je kan ook wat gedroogde insecten zoals meelwormen toevoegen.