Recept Afdrukken
Ontbijtmuffins met cranberries
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 1 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 g extra fijn chufameel (ook wel tijgernotenmeel genoemd)
  • 25 g tapiocabloem
  • 20 g kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 65 ml kokosmelk
  • 1/2 citroen enkel de rasp
  • 80 g gedroogde cranberries plus wat extra om bovenop te strooien, mag gerust ook ander gedroogd fruit zijn
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 1 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 g extra fijn chufameel (ook wel tijgernotenmeel genoemd)
  • 25 g tapiocabloem
  • 20 g kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 65 ml kokosmelk
  • 1/2 citroen enkel de rasp
  • 80 g gedroogde cranberries plus wat extra om bovenop te strooien, mag gerust ook ander gedroogd fruit zijn
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix de kokosmelk met de banaan, eieren, tijgernotenmeel, tapiocabloem, kokosmeel en bakpoeder met de keukenmachine tot een dik maar glad deegmengsel.
  3. Giet het mengsel over in een kom en meng er de geraspte citroenschil en cranberries doorheen.
  4. Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes en strooi de extra cranberries eroverheen.
  5. Bak in 20 minuten gaar en laat nog even afkoelen voor je ze uit de muffinvormpjes haalt.