Wortelen, uien en kool. Lokale basisingrediënten die iedereen wel op voorraad heeft. Met een paar Oosterse smaakmakers tover je deze doodgewone smaken om tot een fris en origineel bijgerechtje. Ideaal voor bij de barbecue!

Recept Afdrukken
Oosterse koolsla
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 150 g wortelen (ongeveer 3 stevige)
  • 150 g spitskool of groene kool
  • 2 kleine ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gember geraspt
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • 6 el kokosroom (de witte bus van Aroy-D) of Paleo mayonaise (yoghurt kan ook als je dat verdraagt)
  • 3 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1/2 limoen voor de afwerking
  • enkele takjes koriander voor de afwerking
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 150 g wortelen (ongeveer 3 stevige)
  • 150 g spitskool of groene kool
  • 2 kleine ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gember geraspt
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • 6 el kokosroom (de witte bus van Aroy-D) of Paleo mayonaise (yoghurt kan ook als je dat verdraagt)
  • 3 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1/2 limoen voor de afwerking
  • enkele takjes koriander voor de afwerking
Instructies
  1. Schil en rasp de wortels met een grove rasp. Rasp ook de kool. Schil de uien, halveer ze en snijd de helften in zeer fijne schijfjes
  2. Combineer de geraspte gember, het geperste knoflookteentje, het korianderpoeder, het sap van de limoen, de olie, kokosroom en zeezout in een kommetje en meng goed door mekaar.
  3. Giet de dressing over de groenten en meng met je handen alles heel goed door mekaar. Zet minstens een half uur opzij.
  4. In een pan zonder vetstof kan je de sesamzaadjes even roosteren net voor het opdienen. Meng ze doorheen de sla, sprenkel er een beetje bovenop.
  5. Werk af met een paar schijfjes limoen en wat takjes verse koriander.