Zalm met een oosters tintje: zo lekker heb je hem nog nooit gegeten!

Recept Afdrukken
Orientaalse zalm
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bundel lente uitjes
  • 2 zalmfilets van 150 g
  • 50 ml kokosaminos
  • 1 verse chilipeper dwars fijngesneden
  • 1 teentje knoflook in schijfjes
  • 1 tl ghee
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes
  • 2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 limoen enkel het sap
  • 100 g kerstomaatjes
  • 3 knolletjes gember in schijfjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bundel lente uitjes
  • 2 zalmfilets van 150 g
  • 50 ml kokosaminos
  • 1 verse chilipeper dwars fijngesneden
  • 1 teentje knoflook in schijfjes
  • 1 tl ghee
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes
  • 2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 limoen enkel het sap
  • 100 g kerstomaatjes
  • 3 knolletjes gember in schijfjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Chili, gember en knoflook samen met de kokosaminos, honing, limoensap, sesamzaadjes en kokosaminos mengen tot een marinade.
  3. Doe de zalm bij de marinade en meng goed. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Doe de lenteuitjes in een ovenschotel met de olie en de ghee.
  5. Kruid met peper en zout. Leg er de trostomaatjes bovenop.
  6. Plaats in de oven voor 7 minuten
  7. Leg de zalm op de groentjes en overgiet met de marinade.
  8. Plaats terug in de oven voor 15 a 20 minuten.