Zin in een Italiaanse klassieker? Wat dacht je van deze Milanese Ossobuco?

Recept Afdrukken
Ossobuco
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 kalfsschenkels gekruid met peper en zout
  • 1 grote ajuinen in kleine stukjes
  • 3 wortelen in kleine stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 6 tomaten gepeld, ontzaad en in grove stukken
  • 1 citroen (bio) enkel de schil, helft van de schil in zeste (zeer fijne reepjes) gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geplet
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie gehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 kalfsschenkels gekruid met peper en zout
  • 1 grote ajuinen in kleine stukjes
  • 3 wortelen in kleine stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 6 tomaten gepeld, ontzaad en in grove stukken
  • 1 citroen (bio) enkel de schil, helft van de schil in zeste (zeer fijne reepjes) gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geplet
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie gehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
Instructies
  1. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote stoofpot en laat even opwarmen.
  2. Kleur het vlees aan beide kanten voor enkele minuten.
  3. Haal de schenkels uit de pot en leg opzij
  4. Doe de fijngesneden ui, wortels en selderij en de look in de pot waarin je het vlees hebt gebakken
  5. Stoof de groenten aan roerend aan op een zacht vuurtje
  6. Leg het vlees op de groenten en blus met het glas witte wijn
  7. Voeg de tomaten toe samen met de tijm, laurier en een stuk citroenschil
  8. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn
  9. Haal de laurier en de takjes tijm uit de pot en kruid met peper en zout
  10. Strooi er wat peterselie over samen met de citroenzeste