Heb jij al eens geprobeerd om je eigen ketchup te maken? Het is helemaal niet moeilijk, en ik weet zeker dat je hem lekker zal vinden!

Recept Afdrukken
Ketchup
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
flesje
Ingrediënten
  • 80 g medjool dadels ontpit
  • 500 ml passata
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl ajuinpoeder
  • 1 tl mosterd
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
flesje
Ingrediënten
  • 80 g medjool dadels ontpit
  • 500 ml passata
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl ajuinpoeder
  • 1 tl mosterd
Instructies
  1. Week de dadels in een schaal met heet water gedurende 15 minuten.
  2. Giet het water af en doe de dadels in een blender met de andere ingrediënten.
  3. Laat de blender draaien tot je een gladde saus hebt.
  4. Laat op een klein vuurtje pruttelen voor ongeveer een half uur.
  5. Koel de ketchup en giet over in potjes.
Notities

De bewaartijd in de koelkast is ongeveer 10 dagen, maar je kan dit ook probleemloos invriezen voor enkele maanden. Ik vind het zelf het handigste om de ketchup in te vriezen in ijsblokjes, omdat ik nooit veel gebruik. Zo hoef ik maar eens in de zoveel tijd een grote hoeveelheid te maken en heb ik toch altijd "verse" Ketchup voorhanden.