Belofte maakt schuld, dus vandaag krijgen jullie mijn recept voor balletjes in tomatensaus. Zoals ik zondag al zei is dit recept gebaseerd op iets wat een kotgenote van vroeger af en toe maakte, alleen heb ik het originele recept niet en dus moet ik improviseren … Toen ik nog WeightWatchers deed maakte ik het zo. Maar met room kan natuurlijk niet als je Paleo eet… Bovendien is het recept door de jaren heen toch ook al wat veranderd… Hieronder lees je hoe ik het tegenwoordig maak

Recept Afdrukken
Balletjes in tomatensaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg gemengd gehakt (varken / kalf bijvoorbeeld)
  • 1 grote ajuinen fijngesneden
  • 4 paprika's fijngesneden
  • pijnboompitten geroosterd
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 400 g passata
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • paprikakruiden
  • cayennepeper
  • kokosroom optioneel
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg gemengd gehakt (varken / kalf bijvoorbeeld)
  • 1 grote ajuinen fijngesneden
  • 4 paprika's fijngesneden
  • pijnboompitten geroosterd
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 400 g passata
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • paprikakruiden
  • cayennepeper
  • kokosroom optioneel
Instructies
  1. Meng de paprika's, uien, peterselie en pijnboompitjes door het gehakt
  2. Rol balletjes en bak ze lichtjes in de pan
  3. Snij ondertussen de overige 2 paprika's in stukjes
  4. Haal de balletjes uit de pan en bak even de paprikastukjes
  5. Heb je nog restjes paprika/pijnboompitjes/uien van het gehaktmengsel (ik krijg nooit alles verwerkt in het gehakt) dan mag dat nu ook in de pan
  6. Doe de tomatenblokjes, passata en balletjes erbij
  7. Gooi er nog wat lekkere kruiden bij (ikzelf hou het meestal bij paprika en cayennepeper)
  8. Optioneel: kokosroom om er een tomatenroomsaus van te maken
  9. En dan een halfuurtje laten sudderen
Notities

Tip: Dit is heerlijk met bloemkoolrijst!