Mag het wat pittiger? Dat doe je met deze heerlijke en pikante zelfgemaakte srirachasaus Haal de rode pepers maar boven!

Recept Afdrukken
Paleo Sriracha
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 680 g verse rode jalapeño pepers ontdaan van zaden en zaadlijsten, grof gesneden
  • 8 teentjes knoflook
  • 1/3 cup appelciderazijn
  • 3 tl tomatenpuree
  • 3 tl honing (rauw)
  • 2 tl vissaus *
  • 1,5 tl zout
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 680 g verse rode jalapeño pepers ontdaan van zaden en zaadlijsten, grof gesneden
  • 8 teentjes knoflook
  • 1/3 cup appelciderazijn
  • 3 tl tomatenpuree
  • 3 tl honing (rauw)
  • 2 tl vissaus *
  • 1,5 tl zout
Instructies
  1. Gooi alles in een blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
  2. Giet de puree in een sauspannetje en breng het tot een kookpunt.
  3. Verlaag het vuur en laat de saus 5 – 10 minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert.
  4. Wanneer het schuim verdwijnt, moet je een levendige rode saus zien.
Notities

*Vissaus kan je in België niet kopen zonder suiker, maar je kan het desnoods wel zelf maken. Hier vind je een geschikt recept. Zelf ben ik best tevreden met een simpele vissaus waar niet veel meer inzit dan ansjovis, zout en suiker omdat het meestal maar een heel klein deel van een gerecht is, maar de keuze is natuurlijk aan jou!

Tip: De saus blijft ongeveer een week goed in de koelkast, maar je kan het ook invriezen.

Tip: Ook lekker gemengd met mayonaise in een verhouding van 1 op 3.