9

Paleo weekmenu (week 18)

Vandaag roep ik een nieuwe categorie in het leven: het weekmenu. Waarom? Wel, plannen is een essentiële succesgewoonte als je begint met een gezonde levensstijl. Het is iets dat ik al leerde bij WeightWatchers, en het is bij Paleo niet anders. Ik maak deze weekmenu’s dus vooral voor mezelf, het helpt om een overzicht te houden voor de week, en zo hoef ik niet elke dag te gaan nadenken wat ik wil gaan doen. Een plan hebben maakt alles makkelijker!

Toegegeven, deze rubriek heb ik ook een beetje afgekeken van Madame Zsa Zsa. Haar weekmenu’s geven me steeds weer goesting in eten en koken, en ik hoop dat mijn wekelijkse overzicht dat ook met jullie zal doen 🙂

Hieronder vind je het weekmenu voor komende week. Spreekt het je aan? Lees dan nog even verder, onder de foto link ik ook naar de bijbehorende recepten (als ze online staan tenminste).

Paleo Weekmenu

 

Maandag

 • Ei met champignons. Zelf eet ik het liefste roereitjes, flink gepeperd. Ik heb de gewoonte om elke dag gewoon spek met eitjes te eten, maar deze week wil ik graag wat meer variëren. Het plan is om zondag de champignons al in stukjes te snijden zodat ik ze maandagmorgen enkel nog maar hoef te kruiden en te bakken. Simpel!
 • Balletjes in tomatensaus. Een oud succesrecept, gebaseerd op een maaltijd die een kotgenote vroeger maakte. Omdat ik het recept nergens online kon vinden ben ik maar zelf wat gaan experimenteren, het recept komt later deze week online.
 • Bloemkool rijst. Gerrit eet maaltijden zoals balletjes in tomatensaus en ratatouille graag met rijst, alleen… rijst is niet echt paleo. Geen nood, bloemkool is een perfecte rijstvervanger! Snijden, in de mixer gooien, bakken en je bent klaar! Voor uitgebreide instructies, klik door naar dit recept.

Dinsdag

 • Aahhh, eitjes met spek. Geen uitleg nodig, right?
 • Vleesjes met groenten. Om het mezelf niet te moeilijk te maken met een hoop ingewikkelde maaltijden  probeer ik elke week een aantal makkelijke recepten te plannen. Dat houdt in dat we bijvoorbeeld brochetten eten, met daarnaast een simpel slaatje van ijsbergsla, tomaatjes, avocado, ei en paprika. Wat er in het slaatje gaat hangt echt af van wat we in de koelkast vinden en wat dringend moet worden opgegeten voor het over datum gaat.
 • Italian dressing. Ah, dressing. Dressing uit de winkel is een probleem, je kan ze amper vinden zonder suikers of andere verboden voedingsmiddelen. Deze dressing maak ik zelf op basis van (ook al zelfgemaakte) mayonnaise. Het recept dat ik gebruik komt uit Well Fed, het fantastische kookboek van Melissa Joulwan. Ongeveer een kwartiertje werk en je hebt een voorraad voor een week. Aanrader!

Italian Baked Eggs - by Against All Grain #paleo #whole30 #weekmenu

Woensdag

 • Italian Baked Eggs. Woensdag is een feestdag, en dan doe ik al graag eens speciaal. Dit recept heb ik nog nooit eerder geprobeerd, maar zeg nu zelf, het ziet er toch heerlijk uit?
 • *Twunch*. Normaal gezien eten we ’s middags de restjes van de dag ervoor, maar deze woensdag staat er een picknick-twunch op het programma. Allicht nemen we een lekker slaatje mee om ter plaatse op te eten. Misschien ook een goed moment om me eens te wagen aan het bakken van Paleo-muffins of koekjes?
 • Kabeljauw met mango salsa. Ook een nieuw recept, hopelijk smaakt het 🙂

Donderdag

 • Ei met tomaat. Ja, dat is simpel he, stukjes tomaat mengen door de eitjes en bakken maar. Mjam!
 • Hawai Burger. Gerrit bekeek het weekmenu en begon spontaan te watertanden toen hij dit las. Helaas, dit eten we pas op donderdag… Het recept vind je hier.
 • Slaatje met Italian Dressing. Zie hierboven.

Vrijdag

 • Nog eens ei met champignons. Champignons zijn een wederkerend thema, want Gerrit en ik zijn er allebei dol op. Bovendien zijn de champignons eigenlijk schaamtelijk ondervertegenwoordigd in de rest van het weekmenu, dus is een extra portie ’s morgens essentieel! 😉
 • Mini Mexi Meatloaf. Oftewel vleesbroodje, maar dan anders. Ook hierbij een lekker slaatje, natuurlijk.

Zaterdag

 •  Ei met gerookte zalm. Ik probeer ernaar te streven om minimum 2 keer per week vis te eten. En gerookte zalm, da’s gewoon heerlijk!
 • Op restaurant met opa Michel. Euhm ja, dit wordt niet Paleo. We gaan namelijk naar een Chinees restaurant…

Zondag

 • Ei met banaan. Dit zijn eigenlijk gewoon pannenkoeken en een heerlijke zondagse verwennerij.
 • Scampi. Zondag wil ik scampi eten, ik weet alleen nog niet precies met wat, dus heb je tips voor een lekker recept met scampi, dan hoor ik het graag!

PS: Lijkt het je allemaal nogal veel werk, zo’n weekmenu opstellen? Dan stel ik je graag gerust, ik ben er gisteren ongeveer een dik kwartier mee bezig geweest. Best snel dus! Zeker als je je bedenkt dat wanneer ik dit elke dag moet doen vaak bijna een halfuur rondsurf op zoek naar inspiratie. Mijn grootste hulpmiddel hierbij is Evernote, waar ik alle online recepten bijhoud zodat ik er snel kan doorbladeren.

Elke Gunst
 

Introverte hippie met passie voor online ondernemen, hele dikke boeken, onvoorwaardelijk opvoeden, trompet spelen & cohousing, maar zonder geduld voor bullshit excuses.

Click Here to Leave a Comment Below 9 comments
Candy - 28 april 2013

Scampi’s hebben wij vorige week zo gegeten:
* scampi’s wokken in olie met knoflook en chorizo spice (zie mijn blog)
* scampi’s uit de pan halen, paprikareepjes en uienringen in de pan
* na 5 minuutjes bakken tomaten (in blokjes gesneden, je kan ze eerst pellen maar ik deed dat niet) erbij
* kokosmelk erbij en laten sudderen tot de groenten gaar zijn
* scampi’s erbij en even laten doorwarmen

Heerlijk met ‘zucchetti’ (courgette-spaghetti) of bloemkoolrijst

Reply
  elkegunst@gmail.com - 28 april 2013

  Hmmm klinkt lekker! Dat zou ‘em weleens kunnen worden!

  Reply
  elkegunst@gmail.com - 4 mei 2013

  Het weekmenu is een beetje door elkaar gegooid, en we hebben ondertussen de scampi al op. Echt een heerlijk receptje, lekker pikant ook met die chorizo kruiden!

  Reply
Stijn - 3 mei 2013

Momenteel inkopen aan het doen op basis van jouw bovenstaande recepten.

Reply
  elkegunst@gmail.com - 3 mei 2013

  Goed idee 😉 Ik moet zeggen, tot nog toe zijn alle recepten mij héél goed bevallen.
  De topper van deze week is sowieso wel het Italian Baked Eggs recept. Hemels!

  Reply
   Stijn - 4 mei 2013

   Dadelijk de markt afschuimen voor deel twee: fruit en bloemkool. Ik heb nog geen idee hoe ik die zal omtoveren tot rijst, maar dat kan niet moeilijk zijn.

   Reply
    elkegunst@gmail.com - 4 mei 2013

    Poepsimpel! In roosjes snijden en dan met de handmixer derdoor. Opletten dat je het niet te lang doet, dan krijg je puree 🙂

    Reply
Omaya_ - 25 september 2013

Ha! De weg naar je blog gevonden. Boeiend, dat weekmenu. Alleen jammer dat er zoveel eieren aan te pas komen. No likey eggs 🙁

Reply

Leave a Reply: