Parmentier van kip met wintergroentjes

Recept Afdrukken
Parmentier van kip met wintergroentjes
Porties
porties
Ingrediënten
  • 250 g spruiten
  • 2 stronken prei in dunne ringetjes
  • 400 g kippengehakt
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • ghee
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 250 g spruiten
  • 2 stronken prei in dunne ringetjes
  • 400 g kippengehakt
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • ghee
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak de spruitjes schoon: verwijder het harde stronkje onderaan en de buitenste blaadjes.
  3. Blancheer ze beetgaar in gezouten water (heel kort koken dus) en laat ze daarna schrikken in koud water en goed uitlekken.
  4. Vermengt het gehakt met de kokosmelk en het ei.
  5. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Stoof de prei kort aan in een beetje ghee en kruid met peper en zout.
  7. Verdeel het gehakt over kleine, lichtjes ingevette ovenschaaltjes.
  8. Schep er de prei en de spruitjes in. Leg bovenop nog een klontje ghee.
  9. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Team Paleo.be
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: