2

Pesto van geroosterde paprika

Dit heerlijke sausje is lekker bij de barbecue, en kan je zowel warm als koud serveren.

Recept Afdrukken
Pesto van geroosterde paprika
Maaltijd sausjes
Porties
Ingrediënten
  • 6 rode paprika's
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el amandelen geroosterd
  • 4 el koriander gehakt
  • peper en zout
Maaltijd sausjes
Porties
Ingrediënten
  • 6 rode paprika's
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el amandelen geroosterd
  • 4 el koriander gehakt
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze zo’n 15 à 20 min. in de oven tot er blaasjes op de schil komen en ze zwart worden.
  3. Doe de paprika’s in een zak of doos die je luchtdicht kan maken en laat ze 20 minuten afkoelen. Je kan vervolgens gemakkelijk de schil verwijderen.
  4. Verhit in een pannetje de olijfolie met de look en het paprikapoeder zodat de aroma’s vrijkomen. Doe dit mengsel vervolgens in de blender.
  5. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s.
  6. Doe het vruchtvlees van de paprika's ook in de blender.
  7. Voeg de amandelen en de koriander toe en meng alles tot een puree.
  8. Kruid af met peper en zout.

Team Paleo.be
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Hildegard - 30 juni 2017

Lijkt mij heerlijk, ga het gelijk proberen. Maar hoelang is de pesto houdbaar?

Reply
    Elke Gunst - 3 juli 2017

    Een dag of 4 in de koelkast 🙂 Als denkt dat je het niet zo snel opgebruikt, vries dan gewoon in in ijsblokvormpjes, dan kan je later ontdooien wat je nodig hebt! Zo doe ik het met alle Paleo sausjes!

    Reply

Leave a Reply: