Recept Afdrukken
Pittig hapje van avocado en kabeljauw
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g kabeljauw (of schelvis, leng, wijting, ...)
  • 1 limoen enkel het sap
  • 1 avocado
  • 1 lente uitjes fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje koriander
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 chilipeper fijngesnipperd
  • peper en zout
Maaltijd Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g kabeljauw (of schelvis, leng, wijting, ...)
  • 1 limoen enkel het sap
  • 1 avocado
  • 1 lente uitjes fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje koriander
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 chilipeper fijngesnipperd
  • peper en zout
Instructies
  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom. Plet het, samen met het limoensap, lente uitjes, knoflook en de chilipeper
  2. Stoom de vis 10 minuten. Plet hem met een vork en laat afkoelen.
  3. Meng er de vis en de olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en laat goed koud worden in de koelkast.
  5. Garneer met verse koriander net voor je de hapjes serveert.