Project30: Inge verloor 7 cm aan haar taille!

Ik kreeg dinsdag een leuk mailtje van Inge die de voorbije weken meedeed aan Project30. Ik was heel benieuwd naar haar feedback, want ergens halverwege had ze me gemaild omdat haar gewicht toch niet zo snel daalde als ze had gehoopt. Ik gaf haar wat tips mee om het gewichtsverlies te bevorderen, maar ook motivatie en inspiratie zodat ze zeker de andere positieve aspecten van Project30 niet zou vergeten. Want het is natuurlijk véél meer dan alleen maar afslanken, het gaat om je gezondheid!

Nu goed, genoeg blabla van mij, dit is wat Inge me opstuurde om te gebruiken voor de website:

“Voila, did it!

Zo moeilijk was het nu ook weer niet, ik heb het goed volgehouden en deze morgen op de weegschaal, was ik best happy en tevreden met het resultaat: een dikke 4 kg minder! Ook vele centimeters minder, overal een paar en in mijn taille zelfs 7 cm.

Verder heb ik meer energie, mijn huid evolueert in de goede richting, en ik heb moeten vaststellen dat ik ook beter slaap. Op warmere dagen zweette ik me vroeger kapot onder het donsdeken, maar dat is eigenlijk voorbij.
Met mijn 1.80 pas ik weer beter in mijn maat 42.. en voel me goed!

Als beloning ben ik gisteren het patroon van mijn kerstkleedje beginnen aftekenen in maat 42, zonder er aan te twijfelen dat dit wel zou passen. Een maand geleden stond ik nog vertwijfeld voor de kast te kijken welk kledingstuk niet te hard zou aanspannen.

Ik ben blij met dit nieuwe eetpatroon. Het is gezond en ik heb de glutenvrije vervangproducten, die vol suiker zitten, niet meer nodig. Als coeliakie-patiënt en na een jaar zoeken en aankomen, is het leven nu veel simpeler geworden.

De emo-eter in mij is veel bewuster gaan nadenken over voeding, stopt niet zomaar iets in haar mond en drinkt een glas water bij een tegenslagje.

De levensgenieter in mij gaat nu meer proeven, van echt lekkere wijn bijvoorbeeld, wetende dat 1 glas ook OK is.
De coaching van Elke heeft me enorm goed geholpen om het vol te houden. Eerst via de mailtjes, maar ook via de persoonlijke aandacht die ze voor mij had op de momenten dat de motivatie even zoek was bij mij. Daardoor ben ik nog bewuster en meer gevarieerder gaan eten. Ook in facebookgroep heb ik veel geleerd van anderen. Die ervaringen en vragen delen in groep stimuleert enorm.

Ik heb er nu voor gekozen om verder te blijven eten zoals nu en af en toe, bij leuke gelegenheden eens een beetje te zondigen.

Geen goede voornemens meer voor 2015.. want de keuze om gezond te leven, heb ik vorige maand al gemaakt.”

 

Fijn om lezen toch? Wil jij 2015 ook gezond inzetten? Schrijf je dan nu in voor Project30!

Project30-banner-V2

Elke Gunst
 

Introverte hippie met passie voor online ondernemen, hele dikke boeken, onvoorwaardelijk opvoeden, trompet spelen & cohousing, maar zonder geduld voor bullshit excuses.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: