Zin in ricotta, maar verdraag je geen kaas? Met cashewnoten maak je deze ricotta die aardig in de buurt komt.

Recept Afdrukken
Cashew “Ricotta”
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 125 g cashewnoten (dit lukt ook met amandelen of macadamia noten)
  • 1/2 tl zeezout + een snuifje voor het weken
  • 3 el water
  • 2 el olijfolie
  • 4 tl limoensap
Maaltijd Basisrecept, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 125 g cashewnoten (dit lukt ook met amandelen of macadamia noten)
  • 1/2 tl zeezout + een snuifje voor het weken
  • 3 el water
  • 2 el olijfolie
  • 4 tl limoensap
Instructies
  1. Plaats de noten in een kom en vul met water tot alle noten bedekt zijn. Laat de noten 6 uur weken (24 uur voor amandelen).
  2. Spoel de noten tot het water opnieuw helder is.
  3. Plaats de noten in een mixer samen met de overige ingrediënten
  4. Mix tot je een gladde ricotta-achtige structuur hebt.
Notities

Deze cashew “ricotta” blijft ongeveer 5 dagen goed in de koelkast.

Dit is een recept uit Against All Grain.

[bol_product_links block_id=”bol_53ea780d6654f_selected-products” products=”9200000011318468″ name=”ricotta” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]