Mosselen natuur, da’s heel lekker natuurlijk. Maar af en toe wil ik ook weleens wat anders, en dit is echt het toprecept van deze zomer denk ik, en dat allemaal met dank aan Vitaya magazine.  Misschien moet ik eens wat vaker receptjes uit magazines proberen…

Recept Afdrukken
Mosselen in een gember/citroensausje
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 min
Porties
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 4 stengels citroengras buitenste blad verwijderd, fijn gesneden
  • 10 cm gember fijn gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 el kokosolie
  • 2 chilipeper ontpit, fijn gesneden
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen het sap + de schil
  • koriander naar smaak
  • Partjes limoenen
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 min
Porties
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 4 stengels citroengras buitenste blad verwijderd, fijn gesneden
  • 10 cm gember fijn gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 el kokosolie
  • 2 chilipeper ontpit, fijn gesneden
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen het sap + de schil
  • koriander naar smaak
  • Partjes limoenen
Instructies
  1. Bak de chili, gember en het citroengras even in de kokosolie.
  2. Blus met kokosmelk , vissaus en limoensap en laat 15 minuten trekken (niet koken).
  3. Voeg de mosselen toe en kook op hoog vuur gaar in ongeveer 5 minuten of tot de schelpen open zijn.
  4. Schud af en toe op.