Dit is zo’n recept waarover ik op voorhand nogal mijn twijfels had. Amandelboter als saus? Weird. Maar goed, ik ben verre van een expert Thais koken, en de andere recepten uit dit kookboek bevallen tot nog toe goed, dus… poging waard dacht ik. En ‘t was lekker!

Recept Afdrukken
Pad thai met scampi
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 courgettes in sliertjes gesneden
  • 1 kg scampi's
  • 120 ml amandelboter of cashewboter
  • 120 ml kokosaminos
  • 4 druppels vissaus
  • 1/2 tl knoflook fijn gesneden
  • 1/4 tl gember fijn gesneden
  • peper en zout om af te kruiden
  • 1 el witte sesamzaadjes
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 courgettes in sliertjes gesneden
  • 1 kg scampi's
  • 120 ml amandelboter of cashewboter
  • 120 ml kokosaminos
  • 4 druppels vissaus
  • 1/2 tl knoflook fijn gesneden
  • 1/4 tl gember fijn gesneden
  • peper en zout om af te kruiden
  • 1 el witte sesamzaadjes
Instructies
  1. Bak de scampi's in een grote wokpan.
  2. Meng de amandelboter met de kokosaminos, vissaus, look en gember in een kommetje tot je een egaal mengsel hebt. De saus lijkt nu nog vrij vast, maar die zal vanzelf "smelten" zodra je het in de pan doet.
  3. Wanneer de scampi's bijna klaar zijn doe je er eerst de courgettes en dan meteen de saus bij.
  4. Goed mengen zodat alle courgettes onder de saus zitten en het geheel goed warm is.
  5. Serveer en strooi er nog wat sesamzaadjes over.

Dit is een recept uit 21 Day Sugar Detox. Je kan dit boek kopen bij Bol.com. Als je de link hieronder gebruikt, steun je daarmee ineens ook deze blog 🙂

[bol_product_links block_id=”bol_5335e382536ae_selected-products” products=”9200000011177096″ name=”shrimppadthai” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]