Lasagne was vroeger een van m’n lievelingsrecepten: goedkoop, snel, makkelijk en echt comfortfood. Wat moet je nog meer hebben? Tsja, misschien wat minder ongezonde ingrediënten?

Recept Afdrukken
Paleo Lasagne
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g gemengd gehakt (varken / kalf bijvoorbeeld)
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 300 g spinazie
  • 150 g cashew "ricotta" ( <= Klik voor het recept!)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el peterselie gehakt
  • 1 el basilicum gehakt
  • 1 flespompoen
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g gemengd gehakt (varken / kalf bijvoorbeeld)
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 300 g spinazie
  • 150 g cashew "ricotta" ( <= Klik voor het recept!)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el peterselie gehakt
  • 1 el basilicum gehakt
  • 1 flespompoen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190° C
  2. Bak het gehakt rul en meng het met de tomatensaus
  3. Bak de spinazie gedurende 5 minuutjes op een zacht vuurtje
  4. Meng de cashew "ricotta" met peper, zout, peterselie en basilicum
  5. Schil de pompoen en snij er dunne schijven af met de mandoline (3 of 4 millimeter ongeveer)
  6. Maak laagjes: eerst de tomatensaus met vlees, dan schijven pompoen, dan cashew "ricotta" en spinazie, opnieuw ppompoen, etc.
  7. Bak 20 - 30 minuten in de oven.