Kijk, spruitjes, dat lust ik eigenlijk niet. Dus toen mijn schoonfamilie kwam eten en ik een recept van papa Jan koos met spruitjes was dat nogal een risico… Maar ik dacht: “Tsja, het is niet omdat ik gewone spruitjes met spek niet lust, dat ik dit recept, waar de spruitjes al fijngesneden zijn en aangevuld worden met andere ingrediënten ook niet lekker ga vinden.” Ik zat er toch een beetje mee in natuurlijk, maar gelukkig was het overheerlijk.

Recept Afdrukken
Spruitjes met spek, prei en… granaatappel!
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg spruitjes
  • 200 g spekblokjes
  • 1 stengel prei in schijfjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 snuifje zeezout
  • 1 snuifje peper
  • 1 granaatappel
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg spruitjes
  • 200 g spekblokjes
  • 1 stengel prei in schijfjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 snuifje zeezout
  • 1 snuifje peper
  • 1 granaatappel
Instructies
  1. Rasp de spruitjes met een grote rasp of mandoline
  2. Bak het spek tot het krokant is en zet het even aan de kant
  3. Gooi de spruitjes in de pan, samen met de schijfjes prei, look en sauteer vijf minuten
  4. Voeg de kippenbouillon toe en kruid met zout en peper.
  5. Zet het deksel op en laat het vijf minuten stomen tot de spruitjes felgroen en zacht zijn.
  6. Meng het spek er terug onder, klaar!
  7. Bij het serveren gooi je de granaatappelzaadjes erover heen.